zondag 22 januari 2017

Kidscam in het zesde leerjaar
Het zesde leerjaar kreeg vorige week bezoek van Inge en Lynn van Kidscam.  Het Kidscam filmtraject is een creatief proces waarin verbeelding, experiment en audiovisuele vorming hand in hand gaan.  Maandag werden de kinderen verwelkomd met een stukje filmgeschiedenis. We bekeken ook een filmpje dat gemaakt werd door kinderen uit een andere school.

In groepjes gingen we op zoek naar personages en locaties voor ons klasfilmpje. We stemden voor de meest originele. Inge en Lynn hadden het samen met ons over de ingrediënten voor een leuk en spannend verhaal : er moet een probleem zijn dat moet opgelost worden.  In groepjes gingen we verhaaltjes bedenken om vervolgens tot één groot verhaal te komen.

Ons verhaal gaat over 3 pinguïns die een ei moeten leggen. De derde pinguïn heeft moeite met eieren leggen en zijn ei vliegt uiteindelijk de wereld rond. Onderweg ontmoet het ei een eenhoorn, een eekhoorn, een oude man en belandt vervolgens in een krater. Onze pinguïn gaat op zoek naar het verloren ei.

Dag 2 werden de decors en de figuren uit papier gemaakt. Iedereen maakte een pinguïn. Alle bewegende onderdelen worden met prittbuddies aan elkaar bevestigd.

De ict-klas werd omgetoverd tot een filmstudio. In kleine groepjes werd er zorgvuldig gecreëerd en gefotografeerd. Voor elke seconde film zijn er ongeveer 25 foto’s nodig. Lampen zorgen voor de juiste belichting en op een computer kan je netjes het resultaat bekijken.

Woensdag kregen de kids een adempauze. Inge en Lynn monteren dan alle shots tot een kortfilm van ongeveer 3 minuten.

Donderdag werden alle geluiden live opgenomen in de klas. We oefenden stemmetjes van pinguïns en gingen op zoek naar andere leuke geluiden voor het filmpje. Alles werd netjes op het beeld gekleefd. Rond half 4 lag “Ei-la-bas” klaar om te verspreiden via you tube.
Kidscam verstuurt de beste animatiefilms naar filmfestivals in binnen- en buitenland. Op die festivals vinden Kidscamfilms hun weg naar het scherm. Niet zelden vallen ze in de prijzen!
Hopelijk zien we elkaar terug in Hollwood !

Het resultaat is te zien via : https://www.youtube.com/watch?v=sZjG-Lhcfb4&t=11sGeen opmerkingen:

Een reactie posten